fbpx

Botox eller filler – hva er forskjellen?

Det er to helt forskjellige kategorier av injiserbare preparater: nevromodulatorer og fyllstoffer. La oss starte med nevromodulatorer, også kjent som botulinumtoksin, ofte referert til med merkenavnet Botox. Disse bremser nervenes kommuniskasjon med musklene. Dette gjør at musklene slapper av slik at rynker og linjer mykes opp. For eksempel linjer i pannen forårsaket av rynking, og kråketær skapt av smil.

Virkestoffet er altså botulinumtoksin A, men de fleste kjenner behandlingen under navnet Botox. Botox er et merkenavn produsert av farmasigiganten Allergan, og er i utgangspunktet tiltenkt behandling av migrene. Allergan har et annet merkenavn for kosmetisk bruk, nemlig Vistabel. Det finnes også andre leverandører av botulinumtoksin A. F.eks Dysport produsert av Galderma og Xeomin produsert av Merz.

Fillere er som navnet tilsier et fyllstoff. En filler er et stoff som tilfører volum, i motsetning til Botox, som går inn i muskelen. Fyllstoffet kan variere, men den vanligste filleren er hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et sukkerstoff som finnes naturlig i huden.

Vi bruker fillere av mange forskjellige grunner, enten det er for å gi mer struktur til kinnben, gjenopprette fylde i de hule områdene under øynene, eller den kan brukes til å fylle leppene og gi volum til ansiktet.

Det er et bredt utvalg av merker fillere å velge mellom. De mest kjente er Juvederm produsert av Allergan, Restylane produsert av Galderma og Teoxane produsert av Teoxane Laboratories.

Fillerene varierer i tykkelse basert på hva de skal brukes til.

Botox og fillere har altså helt forskjelling virkemåte. Begge behandlingene gir fine naturlige resultater når de brukes riktig, og de kan gjerne kombineres.

Ta gjerne kontakt
dersom du har
spørsmål

KONTAKT