fbpx

FILLER

Hva er en filler?

Fillere er en fellesbetegnelse for fyllstoffer som brukes i huden. Den mest vanlige filleren er hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et sukkerstoff som produseres og finnes naturlig i kroppen vår, deriblant i huden. I huden finnes hyaluronsyre i bindevevet, hvor det er en viktig bidragsyter til å holde huden fylding og hydrert.

Hva brukes fillere til?

Fillere brukes, som navnet tilsier, som et fyllstoff. Man kan bruke fillere til å erstatte volumtap i ansiktet som skjer naturlig med alderen, og man kan bruke fillere til å endre kontur og volum i ansiktet. De fleste kjenner fillere som leppebehandling. Men fillere har mange andre og etter vår mening mer spennende bruksområder.
Kort fortalt så er fillere en fantastisk behandling både for å gjenopprette volum og for å fremheve individuelle skjønnhet med konturering.

Hvilke områder kan behandles med filler?

Kort fortalt kan man behandle hele ansiktet med filler, både for redusere volumtap, konturering og dype rynker/arr. Eksempler på områder man kan behandle:

Øvre ansikt

 • panne
 • glabella
 • bryn
 • tinning

Midtre ansikt

 • tear through
 • kinn
 • nesekorreksjon

Nedre ansikt

 • nasolabiale linjer
 • marionette linjer
 • lepper
 • hake
 • kjeve

Hvor mye filler trenger jeg?

Mengde filler beregnes i antall sprøyter og hver sprøyte er 1ml. Hvor mye filler man trenger kommer selvfølgelig an på hva man ønsker å oppnår. Man kan oppnå mye med kun en sprøyte. Skal man gjøre flere områder eller gjenopprette større volumtap må man bruke flere sprøyter. I disse tilfellene kan man også dele behandlingen opp over tid.

Er behandling med filler smertefult?

De fleste fillere inneholder lokalbedøvelse som reduserer ubehaget med prosedyren, og de fleste opplever behandlingen som uproblematisk. Hvilket område som behandles og om man bruker nål eller kanyle er medvirkende faktorer. Smerte og ubehag skal ikke være avgjørende for om man velger å gjøre en fillerbehandling eller ikke.

Hvor lenge varer filler behandlingen?

Filleren vil gradvis bli brutt ned, og varighet kommer an på hvilket område som er behandlet. En filler varer fra 8 mnd til 18 mnd.

Hvilke bivirkninger har fillere?

Fillere med hyaluronsyre er veldig godt tolerert, og allergiske reaksjoner er nesten ikke eksisterende. Enkelte har allergi mot lidokain som er ofte er inkludert i filleren. Hvis du har opplevd allergisk reaksjon mot lokalbedøvelse tidligere bør du informere din behandler om dette. Det er verdt å nevne at enkelte som har opplevt hjertebank etter bruk av lokalbedøvelse er pga lokalbedøvelsen inneholdt adrenalin, og kan mistolkes som allergisk reaksjon.

En potensielt farlig bivirkning av fillerbehandling er nekrose. Dette oppstår når den geleaktige filleren blokkerer en pulsåre. Dette kan føre til narkose, som er celledød, som igjen kan føre til arr og i værste fall blindhet. Man skal alltid være klar over at dette er en risiko når man tar fillerbehandling. Men det er forhåndsregler man kan følge for å senke risikoen til et absolutt minimum. Det viktigste er at man finner en behandler som har god kunnskap om anatomi ved fillerbehandling. Det er enkelte områder som er såkalte risikosoner og andre områder hvor komplikasjoner ikke kan oppstå. Din behandler må også ha kunnskap om og kjenne igjen symptomer på nekrose. Disse symptomene kan oppstå med en gang, eller de kan oppstå senere samme dag. Det er derfor viktig at du som kunde er kjent med disse symptomene og har mulighet til å ta kontakt med behandler. I slike tilfeller må behandlingen reverseres med injeksjoner med hyaluronidase, et enzym som bryter ned filleren. I tillegg til kunnskap om anatomi og risikosoner kan behandler redusere risiko ved å benytte kanyle istedenfor sprøytespiss ved fillerbehandling. I de statistikker som finnes er det rapportert en risiko på 1/6000 tilfeller av nekrose ved sprøyte og 1/40 000 ved bruk av kanyle. Hos LITZMANN benytter vi derfor kanyle i de områder som tillater det. Selv om dette høres skummelt ut bør det ikke være til hinder hvis du ønsker å prøve ut fillerbehandling. En seriøs behandler vil redusere risiko til et minimum, og vil kunne ta hånd om evt komplikasjoner. I de tilfeller hvor en okklusjon av blodåre vil forekomme vil tidlig intervensjon hindre utvikling av alvorlige komplikasjoner. Hos LITZMANN vil vi aldri garantere at en fillerbehandling går uten komplikasjoner. Men vi kan garantere at vi har kunnskapen som trengs for risikoreduksjon, og vi vil alltid være tilgjengelige for vår kunder etter behandlingen.

Hvordan vet jeg hvilken fillerbehandling jeg skal ta?

Kunder kommer gjerne med spesifikke ønsker om hva de ønsker å behandle. I de fleste tilfeller er dette veldig greit, og behandlingen gir tilfredstillende resultat. En utfordring med shopping av områder er at kunden ofte ikke har nødvendig kunnskap for å velge riktig behandling. Eksempel på dette er nasolabiale- og marionettelinjer. Disse er i stor grad påvirket av volumtap i midtre del av ansiktet og kinn, så dette er område man bør behandle først. Et annet eksempel er at kunden ønsker en behandling som gir wow-effekt som f.eks lepper, men ut i fra helhet og harmoni burde man heller gå for litt mer markerte kinn og redusere uthuling av tinning. Til slutt er det selvfølgelig kunden som bestemmer, men en konsultasjon vil kunne gi deg deg info om hva som ligger bak det du ønsker å utbedre.

Vil fillere gi meg et unaturlig utseende?

Det er en vanlig misoppfatning at filler vil gi deg et unaturlig utseende. Det er ikke så rart da de fleste har referanser på folk som har tatt for mye fillere. Og det er dessverre slik at det er de som har tatt for mye som blir ambassadører for behandlingen. Majoriteten av de som tar fillere fremstår med et naturlig utseende, og du vil ikke kunne se at de har tatt fillerbehandling. Det skal også sies at de som har såkalte filler ansikt, ofte har gjort gjentatte behandlinger over tid. For eksempel kan man gjenopprette volum i ansikt med 10 filler sprøyter og oppnå et naturlig resultat, og ingen vil kunne si at man har brukt filler. Samtidig kan 2 sprøyter i leppen i enkelte tilfeller gi et unaturlig utseende.Ta gjerne kontakt
dersom du har
spørsmål

KONTAKT