fbpx

Cosmelan

HYPERPIGMENTERING

Hyperpigmentering er en samlebetegnelse for pigmentflekker. Det er forskjellige typer hyperpigmentering. Man deler det ofte inn tre typer. Solskader, Melasma og postinflammatorisk hyperpigmentering(PIH). Solskader kommer med alder og er et resultat av akkumulert soleksponering. Melasma er en type pigmentflekker som kommer på grunn av hormonpåvirkning. PIH kommer etter inflammatoriske tilstander, som f.eks etter akne eller tidligere gjennomgått laserbehandling.

Det de alle har til felles er en overproduksjon av hudens pigmentstoff – melanin.

Strategi for behandling av hyperpigmentering må inneholde flere ting.

 1. Man må fjerne eksisterende pigmentflekker.
 2. Man må hemme produksjon og nye pigmentflekker
 3. Man må redusere eksponering for UV stråler.

Hva er Cosmelan?

Cosmelan, fra Mesoestetic, er en kombinasjon av forskjellige depigmenteringsmidler som virker ved å redusere melaninproduksjonen i huden ved å hemme enzymet tyrosinase. Brune flekker / hyperpigmentering av huden, på grunn av soleksponering eller melasma på grunn av hormonpåvirking er forårsaket av melanin.

Cosmelan er et behandlingsalternativ som er kompatibelt med alle hudtyper, noe som gjør det ekstremt trygt og tilbyr en rask og enkel prosess for å redusere pigmentering. Det er svært effektiv i behandling av alle typer hyperpigmentering, som solskader, melasma og postinflammatorisk hyperpigmentering. Denne depigmenteringsmetoden inneholder ikke hydrokinon.

Hvordan innebærer behandlingen?

Det er to trinn involvert i behandlingen, det første er påføringen av Cosmelan 1 som er masken, denne blir liggende på huden i 6-10 timer – tiden den blir liggende på bestemmes av hudtype. Dette blir deretter fulgt av det andre trinnet som innebærer en daglig påføring av Cosmelan 2 i noen uker etter masken. Betydelig bedring kan sees bare en uke etter første behandling. Jo mørkere huden er, jo lengre tid tar det før flekkene forsvinner. Huden begynner å virke skinnende og sunn etter 2-3 uker. Hos de fleste individer kan de mørke flekkene ikke sees på 4-6 uker.

Hva kommer i behandlingspakken?

I pakken er det 3 produkter:

 • Cosmelan 1 krem ​​som inneholder følgende: Azelaic Acid, Kojic Acid, Fytic Acid, Askorbinsyre, Arbutine, Titanium Dioxide.
 • Cosmelan 2 vedlikeholdskrem som inneholder: Titanium Dioxide, Kojic Acid, Fytic Acid, Askorbinsyre.
 • Mesoestetic Hydra Vital Factor K Cream en fuktighetskrem som reduserer irritasjon av huden.. Hydroviton, Vitamin K, Vitamin E, Glyserin, Silikonolje.
 • Mesoprotech Melan 130 Pigment Control. Solfaktor 50+ med bla azelogclycin.

Hvilken nedetid kan jeg forvente etter påføring av maske?

Litt misfarging av huden må påregnes. Huden blir rød og kan se ut som en solbrenthet.

En kløende følelse kan oppstå med svært sensitiv hud, denne avtar etter rundt 48 timer

Lett svie og oppstramming av huden de første 24-48 timene.

Hydra-vital faktor K må påføres regelmessig for å korrigere irritasjonen og redusere kløe.

Symptomene forsvinner hos de fleste etter de første 24-48 timene. Hudens misfarging og flassing erstattes av normal sunn og yngre hud. Alle de rødlige flekkene blekner i løpet av de neste dagene.

Hvordan utføres behandlingen?

Den første behandlingen med Cosmelan gjøres alltid på vår klinikk.

Den første delen involverer evaluering av hudtypen din. Rensingen av huden gjøres med avfettingsmidlet for å fjerne døde celler og hudoljer.

Etter avfettingstrinnet påføres Cosmelan 1-masken. Masken beholdes på i totalt 6-10 timer avhengig av hudtype. Etter påføring av masken kan du gå hjem med masken på. Masken fjernes etter avtalt tid hjemme med vann og et nøytralt rengjøringsmiddel.

Umiddelbart etter rensing av ansiktet påføres Mesoestetic Hydra-vital factor K-kremen på det behandlede området.

Hva er Cosmelan-vedlikeholdsprogrammet?

Den andre fasen er vedlikeholdsprogrammet for hjemmet. Den består av den daglige påføringen av Cosmelan 2-kremen. Kremen påføres 2-3 ganger om dagen, de første to ukene etter påføring av masken, deretter en gang om dagen fra da av. Kontinuerlig daglig bruk anbefales for best resultat.

Når kan man se resultatene av Cosmelan?

I de fleste tilfeller begynner hudflekkene å forsvinne i løpet av den første uken etter behandlingsstart. Jo mørkere huden er, jo lengre tid tar det før flekkene forsvinner. Huden begynner å virke skinnende og sunn etter 2-3 uker. Hos de fleste individer kan de mørke flekkene ikke sees på 4-6 uker.

Hva kan jeg forvente etter min første behandling?

Lett til moderat misfarging av huden ses der huden blir rød og kan se ut som en solbrenthet

En kløende følelse kan oppstå hos de med svært sensitiv hud – som avtar i løpet av de ca. 48 timene

Det er en lett svie og oppstramming av huden de første 24-48 timene som er en del av prosessen

Mesoestetisk Hydra-vital faktor K må påføres regelmessig for å korrigere irritasjonen og den kløende følelsen

Symptomene forsvinner hos de fleste etter de første 24-48 timene. Hudens misfarging og flassing erstattes av normal sunn og yngre hud. Alle de rødlige flekkene blekner i løpet av de neste dagene.

Hvor lenge må jeg bruke vedlikeholdsprogrammet?

Man kan forvente gode resultater etter at man har brukt opp produktene i pakken, som er til ca 1 mnd. Vi anbefaler at man bruker minimum 1 vedlikeholdspakke til, uten Cosmelan 1 peelen. Da med økt intervall for påføring. Enkelte med uttalt melasma vil kunne trenge ytterligere hjemmebehandling.

Kan jeg ta Cosmelan behandling på sommeren?

Man kan ta Cosmelan behandling hele året. Men behandlingen krever at man er disiplinert med påføring av produktene i vedlikeholdsprogrammet. Og solfaktor er ekstremt viktig. Vil ikke anbefale at man tar Cosmelan før planlagt soleksponering, som f.eks før en ferietur. Man må da kun sitte i skyggen og være veldig nøye med påføring av solfaktor.

Hva bør jeg gjøre når jeg er ferdig med vedlikeholdsprogrammet for å unngå at pigmentflekkene kommer tilbake?

Uansett om man er plaget med hyperpigmentering eller ikke, så bør solfaktor være en daglig rutine. Dette er det viktigste du kan gjøre for å unngå pigmentflekker, og viktig generelt for å hindre tidlig aldring av huden. Og ikke minst redusere risiko for hudkreft.

Vi anbefaler også at man inkluderer en tyrosinase hemmer i hudpleien, f.eks Cosmelan 2. Man vil da bruke denne ved sjeldnere mellomrom.

 

Cosmelan kort oppsummert

 • Ekstremt effektiv i behandlingen av melasma
 • Minimal eller ingen smerte involvert
 • Raske resultater
 • Effektiv på alle hudtyper
 • Kan påføres året rundt
 • Effektiv for personer med aknearr og røde hudflekker
 • Fungerer godt på sensitiv hud


Ta gjerne kontakt
dersom du har
spørsmål

KONTAKT