fbpx

Botox – 7 vanlige myter om behandlingen

En av de mest populære kosmetiske behandlingene som utføres i verden er Botox. Dessverre har denne behandling mange misoppfatninger. Botox er en veldig god behandling som kan gi deg et mer avslappet og forynget utseende når det injiseres av en kvalifisert fagperson med de riktige teknikkene. I denne artikkelen vil vi avlive noen av de vanligste mytene rundt Botox-behandlinger.

1. Botox virker umiddelbart

Dessverre gir Botox ikke umiddelbare resultater. Effektene av er gradvise og subtile resultater blir vanligvis synlige i løpet av de første 3-5 dagene. Full effekt av behandlingen tar vanligvis de syv til ti dagene. Dette er fordi Botox virker ved å hjelpe til med å slappe av og hemme bevegelsen av muskler for å redusere rynker og fine linjer.

2. Botox er permanent

Botox er ikke en permanent løsning for å redusere forekomsten av fine linjer og rynker. Denne behandlingen gir bare midlertidige resultater, vanligvis mellom 3 og 6 måneder. Hvor lang tid Botox vil vare varierer fra person til person. Bevegelsen i musklene vil gradvis komme tilbake. Rynkene og de fine linjene vil gradvis begynne å dukke opp igjen.

3. Botox er kun for kvinner

Dette er en av de vanligste misoppfatningene om de fleste kosmetiske behandlinger. Både menn og kvinner eldes og ønsker å ha et yngre utseende. Det er en stadig flere menn ønsker kosmetiske forbedringer og gjennomgår nye behandlinger hvert år. Både menn og kvinner kan nyte godt av resultatene som Botox tilbyr. Mange menn som ønsker behandling med Botox er ute etter å myke opp rynkene sine, uten at man fjerner alt. I tillegg ønsker flere å se mindre sint ut ved å reduserer sinnarynken.

4. Botox får deg til å se frossen ut

En stor misforståelse er at Botox vil få deg til å se frossen ut. Dette er bare sant hvis det injiseres av en person som ikke bruker riktig teknikk og dosering. Ved riktig injeksjon ser Botox naturlig ut og gir deg et mer oppfrisket og avslappet utseende.

5. Botox er farlig

Botox har blitt brukt til kosmetiske formål i over 20 år og er en helt sikker behandling. Misforståelsen om at Botox er farlig kommer fra det faktum at det er et derivat fra botulinumtoksin. Botulinumtoksin er vanligvis forbundet med matforgiftning og botulisme. Botox kommer fra et protein som finnes i botulinumtoksin, men nivåene som injiseres i kroppen er ikke høye nok til å anses som giftig.

6. Botox er bare for rynker

Botox kan brukes til mye mer enn rynker. Den har andre kosmetiske bruksområder som inkluderer løfting av øyenbryn, behandling av groper i haken, mykgjøring av kjevelinjen og heving av munnvikene som har begynt å henge. Botox brukes også til å behandle migrene ved å redusere muskelspenningen og redusere belastningen som påføres nervesystemet. Det kan også brukes til å behandle overdreven svette, ved at injeksjoner gjøres i armhulene og pannen.

7. Hvis du slutter å få botox vil rynkene fine forverres

Når Botox har forlatt systemet ditt, vil dine rynker og fine linjer gå tilbake til hvordan de så ut før. Dette skyldes at Botox-løsningen som brukes ikke gir permanent resultat.

Botox er en av de vanligste kosmetiske behandlingene som utføres i verden og en av behandlingene som skårer høyest på kundetilfredshet. Dette er på grunn av behandlingens overlegne resultater og minimale bivirkninger.

Ta gjerne kontakt
dersom du har
spørsmål

KONTAKT